söndag 5 december 2010

Egypten


Nu har jag för första gången varit i Afrika!

Det var en underbar vecka som tog oss bort från vintern i här hemma och lät oss tina upp i det lagom varma klimatet. Vi hade svensk högsommar hela veckan och kunde bara skymta moln några gånger.

För första gången var vi också på ett all-inclusive hotell. Smidigt - men ingen kulinarisk upplevelse direkt. Där finns mycket mer att önska innan jag bokar ett sådant igen. dock låg vi e bra bit från allt så något annat hade nog inte gått där, det tog ungefär 20 minuter med taxi för att koma till Na'ami bay där vi var och firade Saras födelsedag och ävet åt på en trevligfiskrestaurang. en lite annorlunda detalj där var att vi inte kunde beställa vin till fisken. Däremot gick det bra att gå 50 meter bort till en butik, där inhandal ett gott vin och ta med tillbaks till bordet där de bistod med en ishink.

Jag har också sett hajar på riktigt! Först trodde jag att jag såg fel, men visst var det ett stim mindre hajar, kanske en meter långa. Jag valde att inte följa efter dem utan snorklade vidare tillbaks till hotellet, från hotellets privata strand var det bara 50 meter ut till revet. På bilden överst ser ni några dykarbåtar so lagt till utanför, det kom ett femtontal sådana varje dag så vi kände väl inte att vi behövde åka på någon egen båttur...
Ett par timmar senare när jag kommit iland och berättat för de andra om hajarna var det förbud att simma ut till korallrevet på grund av att några hade blivit attackerade av hajarna! Då var jag inte lika kaxig längre.

Här kommer några bilder från resan.


Inga kommentarer: